Tesztüzemmód

avagy biciklitúra tandemmel.

Azt mondják a tandem nem egyszerű műfaj. Hát nem. De igazán bonyolultnak sem nevezném. Kell hozzá egy tandem, két ember, némi összhang. No, hát ez megvan.
Azt is mondták, hogy ha a negyedik nap végén még szóba állunk egymással, akkor minden rendben.

És az inzulinpumpa és a szenzor működése a túrán. Na nem. Inkább a cukrom működése egy ilyen túrán.

Péntek délután csomagolás – kész, szenzor belőve – kész, persze hisztizett éjszaka. Azaz hypo-t jelzett, amikor igazából nem is. És riasztott (mert riaszt, ha alacsony). Aztán megtalálta a helyes irányt, és onnantól kifogástalanul működött. Úgy tűnik a beszúrás és az indítás között több idő kell neki, hogy szokja a hasamat.

Hajnali ébredés. A reggel már a vonaton. Átszállás. A vonat a kedvünkért megállt Taszáron.

Start. BUMM!!! Hátsó durrdefekt. Feltűnően gyorsan és zökkenőmentesen sikerült a gumicsere.

És a cukrom a helyén.

Jó, hogy a pumpában lehet a bázist állítgatni. És itt nem a már említett átmeneti bázisról szeretnék szólni, hanem az alternatív bázisról. Mit is jelent ez? A beállításokban lehetőség van az alap bázisütem mellett néhány másik beállítására, például a megszokottól eltérő testmozgás miatt. Ez lehet akár több, akár kevesebb, akár más ritmusú is. –

Kis zörej a tandem hátulja felöl, de amúgy rendben. Hegyek-völgyek, élvezetes tekerés. Fagyizás a dombtetőn. Zúzás ötvennel a völgybe – ég a fék. Kisvasút. További gondtalan kilométerek. Mozog a hátsó ülés. Lazul a knóbli. Harmadszorra sikerül rögzíteni. Este Kisváros, azaz Szigetvár. Hidratálás.

Pumpa, szenzor, vércukorszint rendben. Mert a szenzor nemcsak azt mutatja, hogy mennyi az annyi, hanem hogy merre tart, így könnyű korrigálni, ha kell.

Reggel – reggeli. Bőséges. Indulás tovább. Tűz a nap. Guminyomás korrekció. Sima út. Vagy mégsem? Az a zaj, zörej onnan hátulról egyre nyomasztóbb, aztán már érezni is. Néhány küllő feladta. Séta, tili-toli, mentés-szervezés. A viceházmester, majd a hosszúlépés egyikünknek sem okozott gondot. Autózás Sellyére. A cukrom érzi, hogy abbamaradt a mozgás! A szálláson a tulajnak eszébe jut, hogy az egyik cimborájának apja szerel bicikliket, amolyan küllőmester. Rövid szervezés után irány a két faluval odébb lévő Vajszlóra. Vasárnap délután. Az idősödő mester egy óra alatt rendbe rakja a kereket.

Este kerék vissza, próbakör, minden a helyén. Csak a pumpa szereléke csúszott el, és mintha nem is úgy nézett volna ki, mint ahogy szokott. Sem előtte, sem azóta nem történt ilyen. A szenzor jelezte a felfelé tartó vércukorszintet, így időben megtörtént a szerelékcsere és helyreállt a rend.

Másnap – persze egészséges óvatossággal a tarsolyunkban – a rövidebb utat választottuk Harkány felé. Csodás helyeken jártunk. Szállásunk Harkány munkásmozgalmi negyedében volt. A csomagok lerakása után még tettünk egy kört Siklósra, ha már a gyógyfürdőhöz nem volt hangulatunk. A gép működött alattunk. De……

Visszatérve a bázisra jobban szemügyre vettük az ominózus hátsó kereket. Újabb két küllő érezte úgy, hogy számára véget ért a lét.

Újratervezés.

Utolsó nap, a Munka Ünnepe. Ma egyedül tekerem a tandemet. Kedvesem egy kölcsönbiciklin. Irány Villány. Erősen süt a nap. Vagyis derűre bor út! Hmm.. a környéken van mit kóstolni és érdemes is!

Szándékosan nem beszéltem (még) az étkekről. A szállásokon félpanzió, és napközben sem éheztünk. Szigetváron, Sellyén nem lehetett semmibe belekötni, bőséges vacsora – az előzetes rendelésünknek megfelelően, és a svédasztalos reggeli sem hagyott kívánnivalót maga után. Ilyenekre szokták mondani sorstársaim: „ha ezt a diabetológusom látná!” Szerencsés vagyok, ott ült mellettem. Igazából a harkányi élelmezés sem volt rossz, vagy kevés, de erősen látszott, hogy ez ott idegenforgalmi központ. Csak egy gondolat a reggeliről. Készítettek előre bekevert teát. Olyan klasszikus napközis formát. Jó sok cukorral. És amikor valaki cukormentes teára vágyott, sokáig úgy tűnt, megoldhatatlan feladat elé állította a személyzetet.

És azóta a tandem kereke is túl van egy beavatkozáson, a pumpa is végzi a dolgát tisztességesen, jöhet a következő szenzor…

…és persze még beszélünk (is) egymással…

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Reklámok

KÉRDÉS, HOZZÁSZÓLÁS JÖHET!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s