Mérők. (és miért én?)

Az első mérőm, de nem is…..   szóval eleinte az a lehetőség volt, hogy a házilag sterilizált, majd az egyszer használatos tű segítségével egy nagy csepp vér került a stixre majd a dobozán a színkódok alapján meg lehetett nézni, hogy kb. merre jár a cukrom. Emlékeim szerint 5 féle kategória volt: nagyon alacsony, alacsony, normál, magas, nagyon magas. Természeresen ezek tól-ig számokkal jelezve. Vagyis az első mérőm ez volt, és valami hasonló módszer működött a vizelet cukor vizsgálatánál is – na jó, ott nem kellett a tű.

Az első igazi vércukormérőm egy megörökölt Dcont Cabrió volt. Hosszú ideig szolgált, nem igazán kedveltem meg. Ne szerettem meg az ujjszúróját, erre is nagy csepp vér kellett és az igazság az, hogy nem is tartottam fontosnak a sok méricskélést. Igen, belátom hiba volt.

Aztán következett egy Dcont Partner. Lényegesen kényelmesebb, kevesebb vért kívánt, viszont többször megmakacsolta magát. Értsd elromlott, nem akart mérni, stb. Egyszer szervizbe kellett vinni, máskor elég volt egy elem ki-be akció. A legutolsó hisztije épp az Alpokban tört reá. Mivel az elemcsere, tisztítás stb. után eszembe jutott, hogy a szervizben anno milyen hibát orvosoltak kapott a drága két kokit meg egy sallert, oszt azóta működik. De mivel már egy ideje a rendszeresen mérők táborába tartozom, nem veszem jó néven az efféle dolgokat. (és micsodákat)

Ma már egy Dcont Ideál boldog birtokosa vagyok. Még kevesebb vér, és sokkal rövidebb idő. A második doboz tesztcsíkot fogyasztjuk, így sok tapasztalatról még nem tudok beszámolni.

És bár e két utóbbi készülékkel mért értékek feltölthetők a cég honlapján elérhető szoftver segedelmével a netre, illetve a számítógépre, de….
Manapság, amikor egyre többen okostelefonokkal a zsebünkben éljük mindennapjainkat, tán megörvendeztethetne bennünket a 77 Elektronika valami okossággal. Örülnék. Örülnénk. Sokan!

Reklámok

KÉRDÉS, HOZZÁSZÓLÁS JÖHET!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s