Egy Csepp Világnap

…gondolatok egy vasárnap ürügyén…

Amióta elindult az “Édes Szívem” ez volt az első. (amúgy 2006 óta rendszeres). Családi, nagy programot célszerű hét végén rendezni, így néhány nappal a Diabetes Világnap után élvezhette a nagyérdemű a remek programokat.

Az Egy Cseppesekkel a kapcsolat szinte természetesnek mondható, hiszen azonos pályán, azonos célokért játszunk. Az első közös élmény a Spar futáson, a lábvizsgálat volt. Ez ott sikeres volt. Ezért most is erre fektettük a hangsúlyt, kicsit kellemesebb infrastruktúrával. Érdeklődőből nem volt hiány.

         

Közben némi kis tanácsadás az inzulin-pumpa használatáról (hogy el ne unjam magam). Volt alkalmunk megtekinteni a többi résztvevő kínálatát. Ételek, italok, főzési tanácsok, vércukorszint-, koleszterinszint-, vérnyomásmérés, szűrések…  És cukorbeteg klubok találkozója. Egy kis statisztika az egyik klub kiadványából: taglétszám 80 fő, 18 év alatti 1 (egy) fő, 40-60 év közötti 10 (tíz) fő, 65 év feletti 69 (hatvankilenc) fő. Ebből következik, hogy a 18-40 év és a 60-65 év közöttiek létszáma 0, azaz nulla fő.

Ha belegondolunk logikus a létszámösszetétel. Az aktív korosztálynak nincs ideje a “klubozásra”. Vagy ez csak kifogás? Persze ez csak költői kérdés.

Nekünk és blogbarátainknak őket kell megszólítani, megtalálni!

Reklámok

KÉRDÉS, HOZZÁSZÓLÁS JÖHET!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s