Mesék a rendelőből 21.

Ma kicsit több, mint kétszer annyian voltak a rendelésen, mint amennyi embert kényelmesen el lehet látni. Ezért a rendelési idő is kicsit több, mint kétszer annyi lett. A várakozási időről ne is beszéljünk. De innen is köszönöm szépen mindenkinek, hogy olyan türelmesen várt, senki nem volt mérges, vagy legalábbis nem mutatta, pedig volt, akinek aztán újra kellett terveznie. És azt is üzenem mindenkinek, hogy akinek időre kell mennie máshová, az máskor nyugodtan szóljon, megpróbáljuk megoldani. És azt is nagyon köszönöm, akik vigasztaltak, hogy máshol sokkal többet kell várni.

Persze egyedül nem ment volna, a páciensek türelme mellett az ambulancia csapata is sokat segített. Az oktatónővér a lista végével kezdett, akiknek sokat kellett várniuk rám, azok bekerültek hozzá, így sokan már úgy érkeztek hozzám, hogy tudtam, mik a fókuszpontok, miről kell még egy kicsit beszélni, min kell változtatni. Az asszisztensnők, akiknél lehetett, előre levették a véreket, így sokszor már az eredmények a gépben voltak, mire én találkoztam a pácienssel. Így történt, hogy volt valaki, akit még sosem láttam, egy konkrét panasszal érkezett hozzám, és megtörténtek a megfelelő vérvételek előre. Így amikor végre személyesen találkoztunk, már tudtam is, mi okozza a panaszait. Így lesz az ember csodadoktor, jobb, mint Dr. House.

Így karácsony előtt sok-sok ajándékot is kaptam. És itt most nem csokira, vagy ilyesmire gondolok, hanem arra, amikor a közös munka eredményének örülhetünk. Volt, akinél a januári 10% feletti HbA1c-ből lett mostanra a bűvös nyolcas alatti. Olyanok is jártak ma nálam, akik most ősszel kerültek erre az ambulanciára, és már látszik a megkezdődött változás, az első eredmények. Az egyenletesebb értékek, a kevesebb kiugrás, a megfelelő korrekció, sok örömteli apróság. Olyan is volt, aki először járt, nálam, egy új közös munka kezdete.

Boldog karácsonyt, stresszmentes készülődést, szélsőséges (hőmérsékleti és vércukor) értékektől mentes ünnepet mindenkinek! És senkinek ne legyen illúziója, a jövő heti rendelésen sem fogunk unatkozni.

diabetes christmas

About rmoeva

Dr. Palik Éva belgyógyász

KÉRDÉS, HOZZÁSZÓLÁS JÖHET!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s