Visszatekintés…

avagy a Karácsony, Szilveszter, kaja, pia, a szenzor, meg a vércukorszint.

Mint ahogy azt leírtam korábban, dupla adag szenzorral vágtam bele az év végébe. persze fogalmazhatunk úgy is, hogy kellő elővigyázattal készültünk az ilyenkor szokásos hatalmas zabálások felügyeletére.

A lényeg: ezzel a módszerrel extrém körülmények között is egészen jól kordában tartható a vércukorszint.

Részletek:
A bulis napok a világvégi Palacsinta-partyval kezdődtek. Tanulság: a fehérliszt (BL-55) ebben a formában sokkal gyorsabban tudja emelni a vércukor szintet, mint ahogy azt eddig gondoltam.

Karácsonyi vacsorák, ebédek. Korrekciók, odafigyelés, rendben.

Melegfront…  hát ez eléggé megtréfált, bármit tehettem, de szerencsére csak egy napig tartott.

És mivel hosszúak voltak az éjszakák, így volt, hogy a reggeli kimaradt. És így egyértelművé vált, hogy a délelőtti alacsony vércukorértékek nem a bázis beállítás nem tökéletes voltának köszönhetőek, hanem inkább a reggeli túlinzulinozásának. Illetve dehogy köszönhetőek, csak úgy vannak. Vagyis a lényeg, hogy a reggeli minősége, mennyisége és inzulinozottsága pontosítandó. Mert ha reggel túl sok és/vagy túl gyors a szénhidrát, akkor reggeli után felszalad a cukor. Aztán meg le. 

Szilveszter. No problem.

Mozgás: Szenteste, Szilveszter este, Újév hajnala… Jó ilyenkor biciklizni!!!

Reklámok

KÉRDÉS, HOZZÁSZÓLÁS JÖHET!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s