Heti érdekességek 2013/4 hét

A GrandmaSandy.com egy honlap, ahol 1-es típusú cukorbeteg gyermekeknek szóló könyvek, játékok találhatóak. Egy 1996-ban, 2 és fél éves korában diagnosztizált cukorbeteg gyermek és nagymamájának műve, angol nyelven. A Diabetes Junior az egyik játékot magyarította, a magyar játéktábla tőlük tölthető le.

Cukorbetegek és nem cukorbetegek, a betegségmegelőzés minden életkorban, mindenkinél fontos. Hogy melyik életkorban mire figyeljünk, ezt gyűjtötte össze a Háziorvosblog.

Együnk halat! A sok halat fogyasztó népességekben a szív- és érrendszeri betegségek ritkábban fordulnak elő, és a halolaj értékes anyagai úgy tűnik az elbutulás (demencia) ellen is védenek. Ha szereted a halat, vagy ha most akarod megszeretni, végre Budapesten is lesz Halfesztivál, február közepén. Jobb, mint a halolaj kapszula!

Mit szólnál hozzá, ha egy orvosi zárójelentés, vagy ambuláns lap tényleg neked szólna, látszana mi a baj és hol, és melyik gyógyszer pontosan mire való? Egy ilyen ötlet a MedIQ blogon, hogy tetszik?

A hét egy igen fontos híre, hogy a NovoNordisk egy új inzulinját engedélyezték az EU-ban. Remélem 1-2 éven belül hozzánk is eljut. Ez egy új bázisinzulin (analóg), a Lantushoz és a Levemirhez hasonló. Az eddigi vizsgálatok szerint még hosszabb és még egyenletesebb hatású, mint az eddigiek, és kevesebb hypoval érhető el ugyanaz az anyagcserehelyzet. Már az eddigi bázisanalógok is sokat segítettek, de és is rögtön tudnék pár pácienst, akivel szívesen kipróbálnám.

A Medirest olyan diétás menüket készít, és szállít házhoz, amelyek különböző diétákhoz illeszkednek, a szakmai hátteret az OÉTI biztosítja. Van cukorbeteg és lisztérzékeny étrend is. Friss hír, főleg az Ecseri út környékén lakóknak, hogy a DiétABC-ben a cukorbeteg és a gluténmentes menü megvásárolható.

Már létezik pár app okostelefonra, ami a cukorbetegség menedzselését hivatott megkönnyíteni. Most egy 1-es típusú cukorbeteg, aki egyébként Apple fejlesztő, szeretné a sajátját megcsinálni, ehhez keres támogatókat a Kickstarteren. Az app a tervek szerint tanulni is képes lesz, megismeri a felhasználó szokásait, és így könnyíti a használatot.

És a heti motivációs kép (forrása itt: http://www.livelifehappy.com/no-treadmill-roads-dont-exist-to-be-gawked-at/)

LIve Life Happy

Reklámok

About rmoeva

Dr. Palik Éva belgyógyász

KÉRDÉS, HOZZÁSZÓLÁS JÖHET!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s