MiniMed Duo TESZT I.

Az első teszt-szett eredménye röviden: nekem nem jött be.
Kicsit bővebben:

1. Előkészítés: a hagyományos szerelékhez hasonlóan történik (maga az inzulin tartály ugyanaz). Eltérések a szerelék „beszúrós” részénél fedezhetők fel. A csatlakozás egészen más, mint a megszokott. A feltöltés/légtelenítés is a már jól ismert módon történik.

2. Belövés: A belövő szerkezet valahol a normál szerelék belövője és a Enlite szenzor belövője között helyezkedik el. Formája a szenzor belövőjére hajaz, működése inkább a normál szerelék kütyüjére.

WP_20141205_10_43_59_Pro

Ügyelni kell a ragasztó fóliák levételi sorrendjére, illetve a készülék „felhúzására”, ami a tűvédő kupak nyomásával történik. Ha itt kicsit is eltérünk a függőlegestől, elcsúszik a dolog, görbülnek a tűk és kuka… (én így jártam elsőre). Fontos, mivel az inzulin adagoló kanül fém, itt nincs szükség a kanül feltöltése funkcióra. Beszúrás után jön a java, a Minilink, illetve a ragasztások felhelyezése. Erősen hasonlít a már emlegetett Enlite szenzor indításához, de van némi eltérés. Itt ugyanis először le kell csatolni a szereléket, ami szerintem kicsit nehézkesebb a hagyományos szerelékhez képest. És bár a csatlakozó látszólag szimmetrikus, csak egyféleképp csatlakoztatható.

WP_20141208_09_43_57_Pro  WP_20141208_09_44_56_Pro

Ha valaki véletlenül fordítva próbálja, úgy gondolom akár kárt is tehet benne. És a rögzítő ragasztásnál is nagy figyelemmel kell eljárni, hiszen, ha csak egy millimétert is tévedünk, előfordulhat, hogy nem tudjuk visszacsatolni a szereléket.

3. Működés: Aki már használta az Enlite szenzort, annak nem lesz újdonság, hogy az indítás után két órával kell először kalibrálni utána pedig legalább 12 óránként. És olykor nehezen tanul a szenzor…. Nekem a péntek dél körüli indítást követően másnap reggelre sikerült a mérővel azonos értéket mutatnia. Ez így maradt egészen szombat estig.

WP_20141206_002

Szombatról vasárnapra éjjel riasztott, hogy alacsony a VC érték. Gondoltam, az előző napi 5 alatti átlagba belefér, nosza egy kis tej és a továbbiakban nem sípolgat. Kb. egy óra múlva újra riaszt, ismét alacsony értéket mutatva. Mondom ennek fele sem tréfa, elő a mérőt. 13.8 a kijelzett érték. Hát ez testvérek között sem nevezhető alacsonynak. Reméltem egy gyors kalibrálás segít. És bár a remény hal meg utoljára ez itt gyorsan megtörtént. Pár perc múlva kalibrálás hiba, szenzor hiba, szenzor csere üzenete jöttek. Így maradt a szenzor kikapcsolás és alvás opció. Reggel egy gyors szerelékcsere a hagyományosra.

4. Viselés: A nem egészen két napi hordás nem okozott semmilyen problémát.

Holnap, azaz kedden következik a második felvonás, azaz a második szett indítása. Erősen bízom benne, hogy az ebben lévő szenzor működése már hibátlan lesz.

Reklámok

4 thoughts on “MiniMed Duo TESZT I.

  1. “Nekem a péntek dél körüli indítást követően másnap reggelre sikerült a mérővel azonos értéket mutatnia”
    Mondd, milyen mérővel hasonlítod ilyenkor?
    Nekem elég rossz tapasztalataim vannak az olcsóbb tesztcsíkokat használó gépekkel e téren. 😦

  2. Vásároltad a szenzort? Mennyibe kerül? És kicserélik-e, azt, ami csak 2 napig működött? Meddig lehet beszúrva hagyni ezt az egybeépített cuccot?
    Én ennek egyébként semmi értelmét nem látom, ha így is 2 lyukat csinál az emberen. Tulajdonképpen milyen előnye van, hogy egymáshoz vannak illesztve?

    • A Duo tesztpéldány volt, csak január vége felé jön ki. Muszáj, hogy 2 lyukat csináljon, mert a kanül és a szenzor között minimum 11 mm kell, hogy az inzulin ne zavarja a mérést. Azoknak lehet jó, akiknek problémájuk van azzal, hogy két kütyü van két helyen, illetve egy belövést megspórolnának.

KÉRDÉS, HOZZÁSZÓLÁS JÖHET!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s